Moving Art!

http://temasa.dk/animation/movingart/monawho.html

Min animation har jeg valgt at kalde for, ‘MonaWho?’, da jeg syntes navnet passede godt til min ide og til mit spørgsmål.

Jeg har valgt at arbejde med Leonardo’s Mona Lisa billede, da jeg altid har tænkt hun var så gådefuld og var god som inspiration. Mona Lisa er et porttrætmaleri som blev lavet i ca. 1503-07 af Leonardo da Vinci. Selve portrættet er i halv figur med begge hænder synlige, som var en nyskabelse i begyndelsen af 1500 tallet. Leonardo’s portræt har inspireret mange, der i blandt den amerikanske lyriker Ray Evans og Jay Harold Livingston som har lavet den klassiske “Mona Lisa” sang;

Mona Lisa, Mona Lisa
Men have named you
You’re so like the lady with the mystic smile
Is it only ’cause you’re lonely
They have blamed you
For that Mona Lisa strangeness in your smile


Do you smile to tempt a lover, Mona Lisa
Or is this your way to hide a broken heart
Many dreams have been brought to your doorstep
They just lie there, and they die there
Are you warm, are you real, Mona Lisa
Or just a cold and lonely, lovely work of art

Jeg forholdte mig mest til sang teksten og den gådefulde følelse jeg selv har, når jeg kigger på billedet. Jeg ville gerne skabe en form for kontrast til Leonardo’s ‘alvorlige’, yndefulde og alligevel gådefulde Mona Lisa og give det er mere humoristisk element. Meningen med det var, at stille spørgsmålstegn til, hvem Mona Lisa er og ”
are you real “. Og det trak mig hen i en retning hvor jeg begyndte at lege med tanke om at lave Mona Lisa om til en slags påklædningsdukke. En ting der var vigtigt for mig var at bruge ‘the Mona Lisa smile’, da jeg selv syntes det er en af de helt store ting der kendertegner hende og derfor måtte jeg på en eller anden måde få det med, men stadig beholde den mekaniske følselse og det spørgsmål der lyder på, smiler hun eller er det et halvhjertet udtryk hun giver, hvad er tanken bag det?

Jeg har ikke arbejdet så meget i Photoshop og jeg har heller ikke prøvet at arbejde med Animate CC før og fandt hurtigt ud af, at jeg havde været lidt for ambitiøs med mine ideer. Men jeg endte med at lege rundt i programmet, simpelthen for at få en fornemmelse med det og jeg kan kun sige jeg er blevet lidt klogere på det.

Jeg fandt et billede af Mona Lisa

Jeg har prøvet at arbejde med en af de 12 principper; ‘Exaggeration’. Når jeg kigger på min animation, kan jeg godt se at jeg skal arbejde lidt mere i dybten med det til en anden gang. Jeg syntes ikke selv at det helt fremstår så tydeligt som jeg gerne ville have det til, men jeg er godt tilfreds med hvad jeg har fået udrettet inden for det tidsrum der var og jeg glæder mig til at lærer mere og blive mere fortruelig med både de 12 principper og de forskellige adobe programmer.

Jeg har klippet i billederne der bliver brugt ovenpå Mona Lisa billedet, det vil sige jeg har fjerne baggrunden fra billedet i photoshop, gjort det gennemsigtigt og gemt dem som en png. Du kan se de billeder jeg har brugt her;

Efter jeg havde fundet de billeder jeg ville have med, fik jeg sat det sammen, og skulle så få Mona Lisa til at forsvinde igen, på grund af viskelæderet. Her kan du se hvordan jeg har slettet i billedet;

En ting jeg har lært af erfaring ved dette projekt er, at jo mere struktur du kan få, for eksempel ved at lave mapper eller undermapper og give dine layers navn, og helst ikke samme navn (!), kan give dig en meget bedre arbejdsform og du mister ikke nær så hurtigt overblikket ved at gøre dette. Jeg lærte også en anden bitter erfaring, nemlig at gemme lidt oftere, så man undgår ikke at skulle lave halvdelen af projektet forfra igen. Det er en dyrebar erfaring at gøre sig, men den sidder der nu og det er en erfaring jeg ikke ønsker at prøve en gang til.

Skriv et svar

Luk menu