Mobile Music Experience!

Spotify med Shuffleupgradering!

Lav mindst 3 mock-ups af din music experience solutions i Adobe XD

Lav en prototype i Adobe XD og test den på nogen i målgruppen.

Min klient var H.C fra klassen og hans højeste ønske var en ‘ordenlig’ shuffle (blandings) knap.  

Han havde snart opgivet Spotify helt, da han mente, at selvom du trykkede på shuffle knappen, var det stort set de samme numre der blev afspillet på listen igen og igen. Han savnede et større udvalg af shuffle muligheder eller en anden måde han kunne nyde sin playliste på, uden at høre de samme sange i samme rækkefølge hele tiden. 

 

Jeg gik igang med at designe appen udfra Spotifys eget design, da det var tydeligt, det mest var den app der blev brugt. 

Jeg fulgte trinene igennem opgaven og fik spurgt ind til hvad min klient ønskede eller syntes var upraktisk. 

Det hele kom tilbage til den shuffle knap og hvordan det skulle laves enkelt, nemt og hurtigt til at tilgå, hvis man var på farten imens man brgte appen.

Designet

Jeg startede med at finde Spotifys logo på nettet, fjerne baggrunden og gemme det som en png. Jeg gik selv ind på appen og tog skærmbilleder så jeg havde noget at gå ud fra – da jeg helst ville have det til at ligne deres egen app som overhovedet muligt.

Jeg tænkte ret hurtigt i buttons og hvordan jeg kunne genbruge tingene fra den allerede eksisterende app. Lidt efter lidt fik jeg bygget sleve deres app op. Jeg tegnede selv baggrunden i Photoshop, så den fik den samme grå/sorte nuance og jeg fik skæret billederne af de forskellige albums til og til sidst satte jeg det sammen, så jeg fik dette resultat;

Jeg genbrugte deres grønne, hvide og sorte farve, for ikke at skabe alt for stor forandring til det originale design.

Jeg kom frem til den løsning at lave 3 forskellige shuffle muligheder, som hver især ville giver brugeren mulighed for, at blande deres playliste som de selv ønskede det. Dette var mit resultat på de 3 shuffle muligheder;

For at gøre det helt klart for brugeren hvad de havde valgt, fik den shuffle knap de havde valgt, den samme lyse grønne farve som den store shuffle knap, imens de to andre muligheder fik en mørkere grøn farve.

Der bliver vidst med en grøn aflang rundet firkant, hvordan playlisten vil blive afspillet.

Prototype

I Adobe XD fik jeg linket det forskellige sider sammen, så der er mulighed for at se det i praksis. 

Du starte med en intro side – Spotify logoet og en Sign In knap. Trykker du på denne knap vil du komme videre til din start side, hvor du kan trykke ind på de forskellige playlister. I dette tilfælde er bandet Nickelback valgt.

Når du trykker på albumet, vil du komme ind på deres liste af sange og du kan så trykke på den store Shuffle Play kanp. Her vil du så blive sendt videre til den næste side, hvor du kan trykke på knap 1, 2 eller 3. 

Når du har valgt at trykke på en af disse vil du se siden der vil fortælle dig hvordan din playliste eller album, vil blive afspillet for dig.

Her kan du se hvordan alle siderne er blevet forbundet;

Skriv et svar

Luk menu