Foto og Lightroom Billed magic!

Opgaven der bliver stillet:

Du skal i lightroom og photoshop rediger og optimer følgende billeder;

  1. Portrætbillede
  2. Produktbillede fra mobil
  3. Produktbillede fra DSLR
  4. Et naturbillede (Det har i naturligvis ikke taget endnu)
  5. En fotomanipulation (evt. indeholdende de billeder i tog i greenscreen)

*Hvis du ikke har nogle billeder fra fotoproduktion dagen anvendes enten stockphotos med kilde henvisning, eller billeder du har fået lov at bruge af dine medstuderende.

Til portræt billede (første tegning) og produktbillede(anden tegning) har lys opsætningen set således ud;

1. Portrætbillede. 

Her har jeg taget et billede af min klassekammerat Lærke og forsøgt at lege lidt rundt med at give det et stærkere udtryk. Jeg har sat kontrasten op, tilføjet en mørk kant rundt om for at fremhæve hendes silhouette og givet hende et lille blåt twist i hendes øjne, for at give lidt farve til billedet og for at beskueren kan se hendes glimt i øjet. Her er før og efter billedet sat op ved siden af hinanden;

2. Produktbillede fra Mobil.

Da jeg ikke havde et produktbillede, da jeg var syg den dag det blev taget, valgte jeg at tage et billede hjemmefra og redigere det, for stadig at få mere erfaring med programmerne. Lysopsætningen er stadig den samme som vist på tegningen. Jeg tog et billede af min kat om aften som sov hos mig og redigere det så det lignede det var taget ved højlyst dag. Her er før og efter billede sat ved siden af hinanden;

Jeg legede en del med kontrasten og fremhævet lys indfaldet. Der blev tilføjet lidt sløring ved nederste højre hjørne og gjort mere skarp ved ansigtet. Jeg korte også med farve nuancen så det fik et mere rødligt skær og tilføjet lidt mere hvidt med en brush, så det gav den morgen effekt jeg ville have men også lidt overnaturligt og engleagtigt.

4. Naturbillede.

Mit Natur billede består af et træ med lys kæder om. Jeg syntes der var noget spændende med at arbejde med lys og mørke og her fik jeg rig mulighed for at lege rundt og prøve at forbedre billedet. Her er de to billeder før og efter sat og ved siden af hinanden;

Jeg har ikke gjort så meget ved det, da jeg syntes billedet var flot i sig selv, men jeg har tilføjet ekstra lys og gjort baggrunden lidt mere mørk. Farvenuancen er der også blevet rykket lidt på, så nogle af farverne, som den grønne, står mere klart og der bliver gjort mere fokus på lys kæderne.

5. Fotomanipulation.

Her har jeg valgt at tage 2 forskellige dyr og prøve at sætte dem sammen på en måde så det sådan fungere som en helhed. Her kan du se mit resultat;

De tog billeder jeg har brugt er af tigeren og en ørn. Du kan se billederne herunder;

Måden jeg har gjort det på, er at klippe ørnens ansigt ud og det har jeg gjort ved hjælp at lasso værktøjet i Photoshop. Jeg har så sat det som et nyt lag ovenpå tigerens og så har jeg brugt korrektions værktøjet og udtværings værktøjet til at blende de to billeder sammen. Efter det eksperimenterede jeg med lys og filtre. Jeg fandt ud af at billedet i sig selv havde en fed effekt, så jeg gik tilbage til at lege med lys igen. Jeg har både brugt maske lagtype og lysere lagtype for at få det til at få en rigtig klar farve og skær. Jeg endte med at lave et nyt lag hvor jeg selv tegnede lidt rødt/orange i højre hjørne for at give det den effekt det har på billedet nu.

Skriv et svar

Luk menu